PERSOANA POTRIVITĂ – a fi, înainte de a avea (pentru ea)

PERSOANA POTRIVITĂ – a fi, înainte de a avea (pentru ea)

26 Mar 2017 Descoperă

Dacă ești o tânără în așteptare, probabil te surprinzi uneori cercetând  împrejurimile în căutarea băiatului potrivit; dar în acest proces, uiți că băiatul visurilor tale caută, de asemenea, o fată potrivită pentru el. Așadar, de ce să nu te folosești de această perioadă pasageră de singurătate pentru a deveni tu însăți tot ceea ce el visează, și chiar mai mult decât atât?

Învață să te cunoști, să te ierți și să te iubești

Ia-ți timp să te analizezi și învață să o faci nu cu o atitudine critică, ci cu dorința de a transforma fiecare descoperire într-o oportunitate pentru a crește. Dă-ți seama cine ești; bucură-te la gândul că niciodată nu e prea târziu pentru a deveni tot ceea ce ai putea fi și începe chiar de astăzi să investești în cel mai important proiect al vieții tale: propria ta persoană. Conștientizează care sunt principiile după care te ghidezi și valorile care te însuflețesc. Fii autentică și apreciază-te la adevărata-ți valoare.

Fă pace cu trecutul tău. Cu toții am gândit, am spus și am făcut lucruri de care nu suntem mândri. Chiar dacă trebuie să suporți anumite consecințe, nu lăsa greșelile din trecut să te definească, ci să te învețe lecții valoroase. Poți întoarce în favoarea ta chiar și o situație nefericită, cu atitudinea potrivită. Pregătește-te pentru deciziile importante ale vieții luând zi de zi hotărârile corecte, chiar dacă implicațiile acestora pot părea nesemnificative; în acest fel, vei fi gata să faci față cu bine unei eventuale situații de criză.

Bucură-te de faptul că ești unică, prin construcția ta emoțională, prin creativitatea și preferințele tale. Tu ai locul tău în această lume, un loc pe care nimeni altcineva nu îl poate ocupa. Nu te compara cu alte persoane și nu încerca să te potrivești unui anumit tipar. Celebrează diferențele, pentru că ele sunt cele care îți dau farmec și te scot din anonimat.

Fii prezentă și implică-te cu dedicare în tot ceea ce trebuie și în tot ceea ce îți dorești să faci. Alege cu înțelepciune proiectele și activitățile cărora îți vei dedica timpul și apoi fă-o cu pasiune. Cultivă-ți interesele, dobândește abilități în domeniile care te atrag și fă-ți timp pentru lucrurile care îți aduc satisfacție.

Privește relațiile cu maturitate

O perspectivă matură presupune să înțelegi că o relație nu te va salva și nici nu îți va rezolva problemele. Trebuie să ajungi în acel punct în care percepi o potențială relație drept ceva ce îți dorești, nu ceva de care ai nevoie. Relațiile mature se construiesc între oameni care se simt deja compleți, fără să aștepte de la o altă persoană să le furnizeze sentimentul împlinirii.

Păstrează-ți standardele înalte, dar în același timp încearcă să menții așteptări realiste. Multe dezamăgiri se nasc tocmai din discrepanța care există între realitate și iluziile noastre. Fii pregătită să cunoști și să iubești un om imperfect, ca și tine, dar nu te mulțumi niciodată cu cineva incapabil să rezoneze cu tine în ce privește aspectele esențiale ale relației.

Răbdare, răbdare...

În acest secol al vitezei în care trăim, răbdarea a ajuns să fie foarte rară, dar ea este întotdeauna necesară pentru a realiza sau a obține ceva de valoare. Chiar dacă te confrunți cu temeri, cu întrebări, chiar dacă viața ți se pare nedreaptă (uneori, ea chiar așa este), a fi capabilă să aștepți pentru ceea ce îți dorești cel mai mult, în loc să disperi după ceea ce îți dorești acum, poate face o diferență remarcabilă în viața ta. Tu nu ai nevoie de cineva, oricine, acum, ci ai nevoie de un tânăr de toată isprava, la momentul potrivit. Siguranța emoțională și respectul de sine vor reduce tentația ta de a te implica într-o relație romantică doar pentru a-ți satisface anumite nevoi emoționale.

În plus, deși poate nu îți dai seama acum, cultivarea răbdării îți va fi de mare folos în rolul tău de viitoare soție și mamă.

Din păcate, de cele mai multe ori noi îndurăm, în loc să așteptăm cu încredere și chiar recunoștință. Când ești tentată să te plângi, caută ocazii de a fi folositoare celor din jurul tău. Astfel vei ajunge să nu te mai concentrezi pe tine și pe ceea ce îți lipsește și vei experimenta un veritabil sentiment de împlinire.

Ai grijă de inima ta

Inima ta este un dar prețios pe care nu trebuie să îl încredințezi oricui. Nu te grăbi să îți pui toate speranțele, să îți ancorezi toate visurile și dorințele într-o altă persoană. Încerca să nu forțezi lucrurile să se întâmple, cele mai frumoase oricum au loc atunci când te aștepți mai puțin și decurg de la sine.

 

Dacă ai o atitudine optimistă, dacă te aștepți la împlinire și fericire, vei atrage oameni, situații și evenimente conform așteptărilor tale pozitive. Așadar, devenind femeia care știi că poți fi, vei atrage un bărbat demn de sentimentele tale nobile, chiar fără să îți propui acest lucru. „Femeia cu adevărat frumoasă este aceea ale cărei adâncuri sufletești sunt liniștite. (...) Ea emană o senzație de calm, odihnitoare, îmbiindu-i pe toți cei din jurul ei la odihnă. (...) O femeie de toată frumusețea le va dărui altora harul de a fi și spațiul pentru a deveni cei ce sunt. În prezența ei, ne eliberăm de tensiunea și de strânsoarea care ne cuprind prea adesea inimile.” („Cele cinci dimensiuni ale sexualității feminine” – Daniele Starenkyi). Hrănește-ți frumusețea care izvorăște din interior și care se va reflecta în fiecare aspect al vieții tale, iar surprizele plăcute vor apărea la momentul cel mai potrivit pentru tine!

Isabela Mihalcea

Bibliografie:

  1. „Cele cinci dimensiuni ale sexualității feminine” – Daniele Starenkyi
  2. ”Lady in Waiting” – Debby Jones, Jackie Kendall
  3. ”Becoming the right person to find the person” – Summer Saldana, www.sheknows.com